Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-30-2009, 01:23 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Share |
Default

No heat but working AC


Hi,

I'm working on an old Carrier gas furnace 58PAV055-GC (15 years old) with currently obsolete control board CES0110057-00 which could be replaced with ICM281. The system doesn't turn the heat on when thermostat is set to auto. I reset the thermostat and replaced the batteries to make sure I'm Ok on this end. When swithed from auto to on the fan starts working but still no heat. The AC side is working perfectly fine in auto mode. I tried to diagnose the control board using the "self test" and the sequence is as follow:
-the inducer turns on and runs
-the gas valve/relay turns on (I can smell gas)
-no ignition
-the fan turns on in high speed then low speed.
After this sequence it starts all over. In normal mode the unit will follow above sequence only once than it will turn off. From time to time the inducer will start but no igniter or fan.
I checked the the voltages all over the board. They seem to be fine including the 3A fuse. My guess is that the control board is faulty but not sure about the igniter. I would appreciate your comments and suggestions.
Thanks

xevier69 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2009, 01:41 PM   #2
Member
 
hvaclover's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Suburbs of Detroit Mi
Posts: 3,704
Default

No heat but working AC


Ignitor, Dude.

__________________
Just slow, not stupid.
hvaclover is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2009, 03:16 PM   #3
Member
 
HvacWiz's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Northwest Ohio
Posts: 286
Default

No heat but working AC


Quote:
Originally Posted by hvaclover View Post
Ignitor, Dude.

Ladies and gentelmen, we have a winner with the correct answer of Ignitor out.
HvacWiz is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2009, 03:32 PM   #4
Member
 
hvaclover's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Suburbs of Detroit Mi
Posts: 3,704
Default

No heat but working AC


Thank you, thank you!

Just throw Canadian money please
__________________
Just slow, not stupid.
hvaclover is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2009, 05:31 PM   #5
Member
 
HvacWiz's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Northwest Ohio
Posts: 286
Default

No heat but working AC


Quote:
Originally Posted by hvaclover View Post
Thank you, thank you!

Just throw Canadian money please
lol
HvacWiz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cracked Heat Exchanger SusanB. HVAC 12 10-14-2008 03:57 PM
Zone system not working with heat. deliriousga HVAC 5 12-29-2006 06:04 PM
heat pump not working kyleGR HVAC 2 05-30-2006 02:35 PM
baseboard heat upstairs not working TraceyLee HVAC 1 10-23-2005 05:47 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.