DIY Chatroom Home Improvement Forum

DIY Chatroom Home Improvement Forum (http://www.diychatroom.com/)
-   HVAC (http://www.diychatroom.com/f17/)
-   -   Need help on my furnace. (http://www.diychatroom.com/f17/need-help-my-furnace-169852/)

Omar12 01-22-2013 06:24 PM

Need help on my furnace.
 
I have a comfort maker. Here's what's going on. First the only thing going on is cold air is blowing. I have made changes thinking what was wrong but no luck. I have change the gas value , circuit board which im returning , rollout switch . That's all. But still can't get it to work. Can any body help.

jagans 01-22-2013 07:01 PM

Is the fan set to on or automatic? Is your T-Stat a battery type?

The proper sequence is

Thermostat calls for heat.
Inducer blower kicks in and runs for 15 seconds
Hot surface igniter glows
Gas valve opens, burners light.
After a short while, Main Blower cuts in and runs till temperature is reached, and runs for a while afterward.

The first thing to check is the condensate lines and pressure switch. remove the vacuum tubes and clean the orifices, and clean out the condensate lines and the trap

Omar12 01-22-2013 07:07 PM

It's on auto. And yes it had batteries.

Omar12 01-22-2013 07:07 PM

Has batteries. Sorry.

jagans 01-22-2013 07:15 PM

Others are reporting rollout sensor problems with fan constantly running. Rollout points to other problems though, usually improper draft. Is condensate drainage clear?

Omar12 01-22-2013 07:31 PM

Ok inducer motor never turns on but does work( I checked it). The main blower is on and won't shut down till I hit the switch on the side.
I did change the rollout switch as I read the flashes but confuse them with continuous flashes that code was reverse polarity. So I change my wires it did not work blow the fuse on the board only. Now I don't have any indicater light.
I will check the draft tommrow but I don't think it's the drainage either why I'll check that as well.

jagans 01-22-2013 08:30 PM

I would hold onto that circuit board from the sound of it. You need to clean all your lines, both vacuum,drainage. and trap. Assume filter and evaporator coil is clean?

beenthere 01-23-2013 04:47 AM

Quote:

Originally Posted by jagans (Post 1099827)
I would hold onto that circuit board from the sound of it. You need to clean all your lines, both vacuum,drainage. and trap. Assume filter and evaporator coil is clean?

Needs to find out why inducer doesn't run first. clogged traps won't keep the inducer from running.

Open limit or roll out can on some. May be a bad board.

ben's plumbing 01-23-2013 06:39 AM

yep step one..t stat calls for heat...inducer starts....if not find out why then move on from there..ben sr

wetbar 01-23-2013 07:17 AM

Stupid question you said t-had batteries, did you check them? move fan switch to fan on and see if the indoor fan comes on. This would tell you if t-stat is bad.

beenthere 01-23-2013 04:57 PM

Quote:

Originally Posted by wetbar (Post 1100026)
Stupid question you said t-had batteries, did you check them? move fan switch to fan on and see if the indoor fan comes on. This would tell you if t-stat is bad.

Unless the thermostat has a mechanical fan switch. Many push button digital stats actually have a mechanical switch for fan "on". So dead batteries wouldn't effect it.


All times are GMT -5. The time now is 04:58 PM.


Copyright 2003-2014 Escalate Media LP. All Rights Reserved