Low Flame Signal - HVAC - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-21-2013, 09:42 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 12
Rewards Points: 10
Default

low flame signal


my lennox model #c23-41wfc-1 wasnt working code flash showed burners failed to ignight.turned off power ,then on, it working now but showing low flame signal.what to do now?

Advertisement

wd45gto is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2013, 10:10 PM   #2
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 144
Rewards Points: 75
Default

low flame signal


Quote:
Originally Posted by wd45gto View Post
my lennox model #c23-41wfc-1 wasnt working code flash showed burners failed to ignight.turned off power ,then on, it working now but showing low flame signal.what to do now?
Your flame sensor needs to be cleaned. It's the metal rod on the opposite side of the burners as the ignitor. There should be just one screw holding it in. Remove the screw, pull out the flame sensor. Brush it with a wire brush or piece of steel wool. Put it back in. That should stop the low flame sense code.

Advertisement

JScotty is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to JScotty For This Useful Post:
ben's plumbing (01-22-2013), wd45gto (01-22-2013)
Old 01-22-2013, 04:46 PM   #3
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Nebraska
Posts: 2,362
Rewards Points: 1,000
Default

low flame signal


Just a FYI the c23 number is the evap coil for the air conditioner. The furnace model number will be located on a sticker which you'll need to remove the doors to the furnace to see. Gas will start with a G and oil will start with an O in the model number. The answer is still the same though,clean the flame sensor. If the front of the burners have any rust those should be removed and also cleaned.
Marty S. is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Marty S. For This Useful Post:
wd45gto (01-22-2013)
Old 01-22-2013, 07:57 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 12
Rewards Points: 10
Default

low flame signal


thank you both. working good now
wd45gto is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ruud furnace issue on upgrade board and flame sensor rubberman HVAC 23 11-05-2014 01:36 PM
York Diamond 80 Intermitten Flame Setdyi HVAC 38 02-08-2014 01:20 PM
MicroAmps-DC Testing for Flame Rectification justplumducky HVAC 16 12-07-2012 12:48 PM
Carrier 58pav flame pattern question italie HVAC 4 11-17-2011 01:45 PM
Carrier 58PAV code 22 (abnormal flame prove signal) bigblock HVAC 2 02-24-2010 10:30 AM




Top of Page | View New Posts