Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-05-2008, 08:39 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Share |
Default

I think I did something wrong...


There's a baseboard hot water radiator in my son's room, and yesterday it was completely cold. I remembered you were supposed to open up the valves and let all the stuff out that might be clogging the line. So I got a screwdriver and opened them: these are screws at the top of the baseboard, not valves on the side. First some air came out and then a ALOT of cold water.

Actually I thought I was supposed to let all the water out. Now the radiators are still cold and I'm getting a funny feeling I shouldn't have let all that water out.

If I let all the water out, can I pour some back in through the little vent again?

Thanks.

onlytryingtohelp is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 09:06 PM   #2
Hvac Pro
 
Join Date: Nov 2008
Location: Winnipeg, Canada
Posts: 9,066
Default

I think I did something wrong...


With a little funnel yes.

yuri is online now   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 10:08 PM   #3
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: West Michigan
Posts: 440
Default

I think I did something wrong...


There should be a pressure gauge on your boiler. You need to check if your system is pressurized. You should have between 12and 25 lbs of pressure on the gauge. This gauge also indicates the boiler water temperature. If the system has no pressure your pressure reducing valve is probably plugged or stuck. If it has pressure you might have a circulating pump or an ignition problem. If the boiler is firing the water temp should 140 to 180 degrees.
Hope this helps.
SKIP4661 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 10:55 PM   #4
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 9,519
Default

I think I did something wrong...


Quote:
Originally Posted by onlytryingtohelp View Post
There's a baseboard hot water radiator in my son's room, and yesterday it was completely cold. I remembered you were supposed to open up the valves and let all the stuff out that might be clogging the line. So I got a screwdriver and opened them: these are screws at the top of the baseboard, not valves on the side. First some air came out and then a ALOT of cold water.

Actually I thought I was supposed to let all the water out. Now the radiators are still cold and I'm getting a funny feeling I shouldn't have let all that water out.

If I let all the water out, can I pour some back in through the little vent again?

Thanks.
Who typed this for you?
Ron
Ron6519 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 11:02 PM   #5
Newbie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Default

I think I did something wrong...


Thank you all

This doesn't sound so serious. I was reading stuff off Google until I was actually worried I was going to blow up my house.

Is that really true about the funnel?

Heh. Ron, I can type fine. DIY Home Improvement is a different story.
onlytryingtohelp is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 12:20 AM   #6
Member
 
hvaclover's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Suburbs of Detroit Mi
Posts: 3,704
Default

I think I did something wrong...


No body thinks the OP is just pulling your chain?
__________________
Just slow, not stupid.
hvaclover is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2008, 07:14 AM   #7
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 9,519
Default

I think I did something wrong...


[quote=onlytryingtohelp;194567]Thank you all

This doesn't sound so serious. I was reading stuff off Google until I was actually worried I was going to blow up my house.

Second time is a charm.
Ron

Ron6519 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
hot water, hvac, radiator


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What did i do wrong? - Outlet install trips breaker nymex Electrical 22 05-07-2009 02:44 PM
replaced 3way toggle with rocker switch - what's wrong? ellabo Electrical 8 09-22-2008 04:16 PM
New Compressor - Wrong Charge? shayneb HVAC 4 08-23-2008 08:13 AM
Ants and avoidance of baits - what am I doing wrong!? joeyboy Pest Control 11 01-14-2008 09:09 PM
Does this seem wrong? LRAO Electrical 6 01-24-2007 07:55 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.