HVAC Runs And Runs - HVAC - DIY Chatroom Home Improvement Forum
Advertisement


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC


CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2016, 10:06 PM   #1
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 30
Rewards Points: 54
Default

HVAC runs and runs


My AC is in Heat mode now since its winters.

The current temperature inside house is 70.
I have my HVAC set to 69. It will be off and wait till temperature drops below 69 and then heat will kick in and heat he house...

ALL OK SO FAR.

Now problem is ... lets say the temperature does not drop below 70 inside house , the HVAC will still kick and start blowing cool air (not chilled) but regular recycle (atleast not heated air) and keep blowing ... It bothers me since my side of bed is directly under vent and I hate someone blowing air at me in winters if its not HOT.

what is the problem ? Is there any setting ? I have ecobee wifi thermostat.

PLEASE HELP

Advertisement

panthar is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 10:19 PM   #2
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Canada
Posts: 2,667
Rewards Points: 5,338
Default


We don't know what kind of system it is.

Advertisement

__________________
No service inquiries please. Contact a licensed professional in your area:
Yellow Pages Homestars HVAC Contractor Locator
My advise comes with no guarantees and I assume no liability if on my advise, you do something that causes damage to property, equipment or people.
user_12345a is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 10:21 PM   #3
Member
 
griz's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: California
Posts: 285
Rewards Points: 570
Default


sounds like you have the system fan on cycle.
griz is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to griz For This Useful Post:
supers05 (01-06-2016)
Old 01-06-2016, 06:53 AM   #4
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Canada
Posts: 1,896
Rewards Points: 38
Default


When the system is on "circulate" or whatever ecobee calls it, it will try to even out the air in your house when the unit hasn't run for a while. It'll be setting in the thermostat

Cheers!
supers05 is online now   Reply With Quote
Old 01-06-2016, 10:29 AM   #5
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 30
Rewards Points: 54
Default


I actually checked all the option in the thermostat controller .. I did not see anything which says FAN ON / CIRCULATE / AUTO.

Only option I see it FAN ON / AUTO .... it set to Auto ... and is set on 0 Min/hour ...
I can set 5 Min/hour and likewise ... if I put it to ON ... then fan starts running immediately ... It has some installer menu and I did not find any option there either ...
panthar is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2016, 03:08 PM   #6
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Maryland
Posts: 139
Rewards Points: 266
Default


It's probably on circulate.. Assuming you can't figure out how to change it .. I have no idea about your thermostat's settings ... you should be able to get an air vent deflector to redirect the air from your vent.

Advertisement

crabjoe is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Enlarging two 6" runs Rewound98 HVAC 17 01-10-2013 01:44 PM
Hvac runs hot air sometimes, should be cold. jdavlaw HVAC 8 05-18-2012 02:03 AM
insulating and insulated duct runs hummer4x4guy HVAC 4 01-09-2012 02:52 PM
a/c runs for many hours maybe return vent issues ddeennis HVAC 24 08-02-2011 04:54 PM
new 3 ton hvac Payne units. No cool air comes out when fan, compressor,thermostat run runbikeengr HVAC 10 04-10-2007 05:59 PM




Top of Page | View New Posts

 

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1