Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-19-2011, 09:36 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
Share |
Default

Honeywell VisionPro Stuck on "WAIT"


I have a Honeywell TH8320U (VisionPro 8000 Series) TSTAT. The A/C unit is a Trane with AC / and a Gas furnance.

The thermostat (when in heat mode) stays on "WAIT" the entire time heat is requested. Nothing happens for hours, it just says "WAIT"

If I remove the TSTAT from the wall and then select heat, the "WAIT" does not appear and the internal relay clicks on. I can then put the thermostat back on the base unit/ wall the heat will run.

I had an AC tech come out and diagnose the problem. He said he thought it was the thermostat needed to be replaced. I switched it out with another and the same thing is happening, so it must not be the thermostat?

Any ideas?

Thanks!


Last edited by Mike_DIY; 10-20-2011 at 09:30 AM.
Mike_DIY is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2011, 09:52 PM   #2
Member
 
Houston204's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 585
Default

Honeywell VisionPro Stuck on "WAIT"


W or B is shorted to common or ground.

What type of heat do you have?

Houston204 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2011, 07:19 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 2
Default

Honeywell VisionPro Stuck on "WAIT"


It has natural gas heat.

When the system is in cool, the A/C portion works fine and "WAIT" does not appear.

It is only when the system is selected to heat that this "WAIT" problem shows up.

**UPDATE**

I pulled the panel off the gas furnace and I looked at the circuit board. It was replaced last summer by the same service company due to the A/C not working. They had common (in this case the blue wire from TSTAT) hooked to the W terminal which also had the white wire from the TSTAT hooked to it. I moved the blue wire to the Common terminal on the curcuit board and now the heat is working fine. "WAIT" no longer appears.

I am puzzled as to why they had it wired like that. However, the A/C worked fine all summer despite that.

Any ideas?

Thanks

Last edited by Mike_DIY; 10-20-2011 at 09:32 AM.
Mike_DIY is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2011, 06:25 PM   #4
Member
 
Houston204's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 585
Default

Honeywell VisionPro Stuck on "WAIT"


Probably an accident.
Houston204 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rheem Heat Pump & Honeywell VisionPRO infoskr HVAC 2 11-20-2013 05:08 PM
Honeywell VisionPro Short Cycling? kcrossley2 HVAC 33 01-19-2011 03:02 PM
Honeywell VisionPro IAQ YTH9421C1002 Wiring Help jond777 HVAC 0 11-22-2010 09:22 PM
Honeywell VisionPro Thermostat infoskr HVAC 32 12-17-2008 03:44 AM
Carrier Infinity Control VS Honeywell VisionPRO 8000 Theromostat super_man4471 HVAC 2 04-26-2007 02:27 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.