Forums | Home Repair | Home Improvement | Painting | Interior Decorating | Remodeling | Landscaping


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-02-2012, 10:14 AM   #1
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 20
Share |
Default

Honeywell S8600 Wiring


I have a two wire setup going off of my boiler, but I just recently purchased a Filtrete 3M50 Thermostat. I would like to rewire it, so that I can use the C wire for the power source. Can anyone please tell me how and where I need to hook the wires to on the boiler?

I have a gas heat source. I am trying to do the wireless setup. What type/size of wire do I need to get? Can anyone help me out?

Thanks,

These are the installation instructions.
http://www.managemylife.com/mmh/owne...ories-L0210045
bdp1999 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 04:11 PM   #2
AKA HVACTECHFW
 
Join Date: Nov 2010
Location: NE Indiana
Posts: 2,313
Blog Entries: 1
Default

Honeywell S8600 Wiring


What is the make and model of your boiler? You will need 3 wires run to the stat from the boiler. (18 gauge)
__________________
IT IS WHAT IT IS
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hvactech126 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 08:07 PM   #3
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 20
Default

Honeywell S8600 Wiring


honeywell S8600
model ped262cide
bdp1999 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 08:08 PM   #4
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 20
Default

Honeywell S8600 Wiring


I have the wire, just don't know where to hook it up on the boiler.
bdp1999 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 08:31 PM   #5
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 20
Default

Honeywell S8600 Wiring


Utica Boiler
bdp1999 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2012, 10:04 PM   #6
AKA HVACTECHFW
 
Join Date: Nov 2010
Location: NE Indiana
Posts: 2,313
Blog Entries: 1
Default

Honeywell S8600 Wiring


I cant find any PED Utica boilers. Only PEG.
__________________
IT IS WHAT IT IS
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hvactech126 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 06:01 AM   #7
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 20
Default

Honeywell S8600 Wiring


Sorry, it is PEG. My mistake!
bdp1999 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 06:20 AM   #8
AKA HVACTECHFW
 
Join Date: Nov 2010
Location: NE Indiana
Posts: 2,313
Blog Entries: 1
Default

Honeywell S8600 Wiring


That makes a big difference when trying to help!
__________________
IT IS WHAT IT IS
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hvactech126 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 06:25 AM   #9
AKA HVACTECHFW
 
Join Date: Nov 2010
Location: NE Indiana
Posts: 2,313
Blog Entries: 1
Default

Honeywell S8600 Wiring


C to the stat can be spliced into the wire going to terminal 24V (GND) on the S8600 ignition module.
__________________
IT IS WHAT IT IS
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hvactech126 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 07:30 AM   #10
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 20
Default

Honeywell S8600 Wiring


I don't know if I can splice it, I think it's just one wire. Could I possibly jump it and is that all i have to do? I didn't have to go purchase a new 5 line wire?
bdp1999 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 09:22 AM   #11
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 20
Default

Honeywell S8600 Wiring


i'll post pics of my setup later today. that should be easier.
bdp1999 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 04:28 PM   #12
Newbie
 
Join Date: May 2012
Posts: 20
Default

Honeywell S8600 Wiring


check out my photobucket page, I couldn't add the pictures to the site. The file size was to large.

http://s361.photobucket.com/albums/oo59/BDP1999/boiler/


Let me know if you need better pics
bdp1999 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 04:36 PM   #13
I'm Your Huckleberry
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5,457
Default

Honeywell S8600 Wiring


__________________
Thanks.
Doc Holliday is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 04:38 PM   #14
I'm Your Huckleberry
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5,457
Default

Honeywell S8600 Wiring


on photobucket put the cursor onto the pic, copy the direct link, click on the image icon in the reply box (the square disk thing) and paste the link. it'll post the pics.
__________________
Thanks.
Doc Holliday is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 04:39 PM   #15
I'm Your Huckleberry
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5,457
Default

Honeywell S8600 Wiring


__________________
Thanks.
Doc Holliday is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wiring diagram of Honeywell VisionPro IAQ ochir Electrical 1 03-27-2011 09:02 PM
T-Stat Wiring - Lux TX9100e replaces Honeywell T8411R for Carrier Heat Pump/Cooling 99Problems HVAC 1 08-19-2010 01:44 PM
Honeywell Prestige HD thermostat wiring 1H/1C + Humidification System TekGamer HVAC 0 07-09-2010 11:58 PM
electric wiring in house remodel wis_remod Electrical 6 04-02-2009 02:40 PM
Knob & Tube wiring - How concerned should we be? hotdiggitydog Electrical 6 04-11-2006 07:52 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.