Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-17-2012, 11:48 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Share |
Default

Heat pump to new thermostat


My heat pump is a American Standard Heritage 10 (6H0036A100A3). The wiring for the system contained 8 wires. I bought a new thermostat (Honeywell RTH7600D) but am having trouble wiring it. I am not getting any heat from the system. The wires in the old thermostat were marked as follows...

Old System set up (color wire):
R (red)
G (green)
Y (yellow)
X (black)
E (brown)
O (orange)
W2 (white)
W3 (blue)

New System inputs (Honeywell RTH7600D) with my connections:
C (black)
G (green)
Y (yellow)
O/B (orange)
RC (connected to R)
R (connected to RC) (red)
AUX (white)
E (brown)
L
***Blue wire is not connected to anything


Last edited by cuskeja; 10-18-2012 at 12:01 AM.
cuskeja is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 05:31 AM   #2
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 24,722
Default

Heat pump to new thermostat


Did you go into installer set up and tell it you are connecting it to a heat pump.

Should have gotten one that does 3 sages of heat. You will probably have to also connect blue to aux.

beenthere is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 09:43 AM   #3
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Default

Heat pump to new thermostat


It did not give me option to input that it was a heat pump in the set up. Only wiring had arrows pointing for letters associated with heat pimp. Another issue was when the old thermostat was on the white wire was attached to W2 and blue was attached to W3. The new system does not have a W3.
cuskeja is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 02:05 PM   #4
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 24,722
Default

Heat pump to new thermostat


Quote:
Originally Posted by cuskeja View Post
It did not give me option to input that it was a heat pump in the set up. Only wiring had arrows pointing for letters associated with heat pimp. Another issue was when the old thermostat was on the white wire was attached to W2 and blue was attached to W3. The new system does not have a W3.
It gave you the option in set up #170, that should be set to 7.

Yes, its only a 2 stage heat thermostat. A 3 stage would work better.
beenthere is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to beenthere For This Useful Post:
hvactech126 (10-19-2012)
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New heat pump wiring question jmedenf HVAC 3 10-14-2011 06:26 PM
Heat Pump Thermostat wiring SHBicycle HVAC 23 03-15-2011 02:28 PM
Hunter Thermostat Model 44860 Heat Pump Emergency Heat Does Not Work On Auto stvnhdmpa HVAC 8 12-08-2010 05:44 PM
Heat pump thermostat emergency switch joe913 HVAC 2 12-10-2009 12:54 PM
Testing FuelMaster 21 Module? Heat Pump no Run. thehotrod11 HVAC 3 12-29-2007 02:11 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.