Forums | Home Repair | Home Improvement | Painting | Interior Decorating | Remodeling | Landscaping


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-24-2008, 03:03 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Share |
Default

Goodman furnace won't light


I have a Goodman gas furnace Model GMP075-3. Electric Ignite. Went to turn it on for the first time this year. When setting temp on the thermostat, you can hear it click, but no fire. Followed instructions on door to turn off all electricity to it, turn gas off, wait 5 minutes, turn gas back on, turn all electricity back on it. Still won't light. The only thing I hear is a humming noise from the unit itself. Checked gas control knob, it is showing it is on. There is no fire, no glow, nothing. It clicks once and then hums.

Last edited by anotherday; 10-29-2008 at 05:11 PM.
anotherday is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2008, 04:58 PM   #2
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 17
Default

Goodman furnace won't light


If it is an outdoor unit check the air flow tube famous getting stopped up with mud dobbers. Will never start if airflow cannot be achieved. If indoor unit let me know and I will try and help you out?

Simpleman
simpleman1962 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2008, 05:11 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Default

Goodman furnace won't light


Quote:
Originally Posted by simpleman1962 View Post
If it is an outdoor unit check the air flow tube famous getting stopped up with mud dobbers. Will never start if airflow cannot be achieved. If indoor unit let me know and I will try and help you out?

Simpleman
Thanks. We did do that. Come to find out, the vent inducer fan was locked up with rust. Figured this out after 5 days with no heat Started manually spinning the fan and felt it tug and then started moving freely. It is working now. A little noisy because of the rust, but it's working. Thanks for the info.
anotherday is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2008, 07:03 PM   #4
Member
 
HvacWiz's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Northwest Ohio
Posts: 286
Default

Goodman furnace won't light


You might want to get a backup motor just incase this motor decides to stop for good on the coldest night off the year.
HvacWiz is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
furnace, goodman, u-30


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pilot light button on furnace won't turn whydonchathen HVAC 5 10-05-2008 11:03 PM
Furnace won't light (Goodman GMP100-3) MattJ HVAC 8 10-03-2008 09:11 AM
Goodman Furnace does not kick in wctoro HVAC 2 02-20-2008 01:47 PM
goodman furnace nhicks HVAC 3 02-09-2008 06:25 PM
Goodman furnace: won't start Guyver03 HVAC 2 10-23-2006 02:25 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.