Gas Furnace - HVAC - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2007, 05:13 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 5
Rewards Points: 10
Default

Gas Furnace


This is probably a stupid question. Do all gas furnaces have a circulating pump? I have a gas furnace and my heating is forced water baseboard.

Advertisement

kabuti is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2007, 11:52 PM   #2
Newbie
 
Join Date: Dec 2007
Location: Middle Tenn
Posts: 26
Rewards Points: 25
Send a message via Yahoo to mrkool
Default

Gas Furnace


No, only when you have water (or other liquid), do you have a pump.

I have a gas furnace that heats air and blows it out to heat my shop.

Yours uses gas to heat pipes/tubes with water inside, when it gets hot
enough, it starts pumping it to your baseboard.

Advertisement

mrkool is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Heil Furnace Burner Problem timothyr HVAC 79 02-12-2014 08:01 PM
furnace or electrical help tuasoi Electrical 13 11-29-2007 01:53 PM
furnace and or electrical problems tuasoi General DIY Discussions 4 11-29-2007 01:50 PM
Furnace Exhaust To Outdoors celticFC HVAC 1 09-01-2007 02:27 PM
Replacing My Furnace, few simple questions compression HVAC 10 02-03-2007 06:00 PM




Top of Page | View New Posts