Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-05-2009, 06:31 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Dec 2009
Location: northern wi
Posts: 5
Rewards Points: 10
Default

furnace fan help


I have a honeywell programmable thermostate with to wires going to my furnace, i am now using my wood stove and would like to turn the furnace fan on to move heated air without turning on my furnace, how can i hook my furnace fan up to be able to use. any info would be appreciated- thanks

mikeo is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 06:41 PM   #2
Hvac Pro
 
Join Date: Nov 2008
Location: Winnipeg, Canada
Posts: 9,756
Rewards Points: 2,650
Default

furnace fan help


G on tstat to G on furnace circuit board. Turn fan to ON at tstat. Need a 3rd wire to do that. What is the make and model of the furnace? You may be able to wire a toggle switch between R and G on the outside of the furnace to do the same job.

yuri is online now   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 07:09 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Dec 2009
Location: northern wi
Posts: 5
Rewards Points: 10
Default

furnace fan help


make is Luxaire model G9T0601OUPB13C Yhanx for reply
mikeo is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 07:12 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Dec 2009
Location: northern wi
Posts: 5
Rewards Points: 10
Default

furnace fan help


Make Luxaire Model G9T0601OUPB13C
mikeo is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 07:25 PM   #5
Hvac Pro
 
Join Date: Nov 2008
Location: Winnipeg, Canada
Posts: 9,756
Rewards Points: 2,650
Default

furnace fan help


If it has a circuit board with r, w, y, g then you can wire it the way I said. Instead of running a wire to the tstat you can use a #18 stranded pair of wires and a Radio Shack toggle switch on the side of the furnace to do the job.
yuri is online now   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 07:27 PM   #6
Newbie
 
Join Date: Dec 2009
Location: northern wi
Posts: 5
Rewards Points: 10
Default

furnace fan help


It does have a circuit board, thanx alot i will try that.
mikeo is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 07:58 PM   #7
Newbie
 
Join Date: Dec 2009
Location: northern wi
Posts: 5
Rewards Points: 10
Default

furnace fan help


thank you very much, i hooked it up like you said and i now have a fan- family thanks you very much
mikeo is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 08:43 PM   #8
Hvac Pro
 
Join Date: Nov 2008
Location: Winnipeg, Canada
Posts: 9,756
Rewards Points: 2,650
Default

furnace fan help


Glad it worked out. Pay it forward, help others.

yuri is online now   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lennox Furnace G27M Series Unreliable operation: pressure switch or else? sheppard1977 HVAC 7 01-14-2013 06:42 PM
Furnace air filtration advice stephen_smith HVAC 7 12-24-2010 03:24 AM
Oil furnace does not fire up sbhavinm HVAC 5 01-17-2009 08:06 AM
Problems with new furnace..Overheating, having to reset. Furnace too big? Tommy2 HVAC 41 12-01-2008 02:55 PM
New Cased Coil - Install to Furnace - PICTURES!! hartkem HVAC 39 11-18-2008 02:45 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.