Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-06-2013, 06:02 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Rewards Points: 0
Share |
Default

Coleman no defrost


Ok new coleman 5 ton heat pump with defrost problems, has the new demand defrost board where the ambient sensor and the coil sensor work together to figure out if the machine needs to defrost, board number 1157-83-9021a , i already changed the board and i always change the defrost sensor but i did not change the ambient sensor , so as right of now no defrost i understand that the pin sitting is suppose to be on 1 but what does the letter p do

uncletink is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 06:27 PM   #2
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 25,060
Rewards Points: 8
Default

Coleman no defrost


P is programmed. Thats what is used when the board is installed at the factory. it means it was programmed specifically for that unit.

So are you saying it neers goes into defrost. not even its 6 hour compressor run time defrost? Or that the coil seems to frost up a lot, and you don't see it defrost.

beenthere is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 06:33 PM   #3
AKA HVACTECHFW
 
Join Date: Nov 2010
Location: NE Indiana
Posts: 2,318
Rewards Points: 0
Blog Entries: 1
Default

Coleman no defrost


will the unit defrost if you short the test pins?

It does not matter what the other pins do where the jumper is. York/coleman says that it should be on 1 so that is what it needs to be on.
__________________
IT IS WHAT IT IS
hvactech126 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 07:06 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
Rewards Points: 0
Default

Coleman no defrost


no defrost cycle at all put the board on over 12 hrs ago, even through the test pin nothing, the curve is set at 1 just like york said , im just wondering if i change the ambient sensor if it would work
uncletink is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 07:29 PM   #5
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 25,060
Rewards Points: 8
Default

Coleman no defrost


Might. The board needs to see X degree difference between ambient and liquid line temp, or it won't go into defrost. Except for its 6 hour of compressor run time. Which it won't do, it the ambient sensor indicates its above X degrees outside.
beenthere is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help My Admiral Refrigerator is leaking water Cuwillis Appliances 10 03-25-2014 08:21 AM
Tempstar heat pump won't initiate defrost cycle lgmccoy1 HVAC 14 12-08-2011 06:07 PM
Using Gas heat during Defrost mgroves HVAC 15 12-18-2010 05:51 PM
Need help from control guys or heat pump gurus (reversing heat pump defrost cycle) pomelo HVAC 11 03-08-2010 08:13 PM
Kenmore fridge not cooling, freezer ok bobvanhalder HVAC 7 10-22-2008 10:52 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.