Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-18-2012, 03:53 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Rewards Points: 0
Share |
Default

Carrier induced combustion gas furnace


If there is a filter at the intake air flow inside the house do I Need one at the furnace located in the garage?

Oscarthomas is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 08:36 PM   #2
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 25,064
Rewards Points: 20
Default

Carrier induced combustion gas furnace


No you don't.

Do you only have that one return grille.

beenthere is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2012, 08:37 PM   #3
how
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Vancouver BC
Posts: 1,491
Rewards Points: 0
Default

Carrier induced combustion gas furnace


Nope, if you are sure you only have the one return air grill. The issue is always, Does the filter restrict too much air through the ducting? A temp rise test on the furnace and a comparison of the temp rise on the furnace rating plate is the real test.
how is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quote for new furnace. Reasonable? dengle HVAC 16 03-04-2012 07:01 AM
What are the carrier furnace codes? porang HVAC 1 01-24-2011 07:45 PM
Carrier Furnace bmak3 HVAC 1 01-13-2011 06:43 PM
Sealed Combustion Furnace and Tank Hot Water Heater Yippee HVAC 6 06-16-2009 12:32 PM
Zoning With Carrier Infinity Furnace ddartmouth HVAC 1 01-05-2009 11:55 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.