DIY Chatroom Home Improvement Forum

DIY Chatroom Home Improvement Forum (http://www.diychatroom.com/)
-   HVAC (http://www.diychatroom.com/f17/)
-   -   Cannot get heat with newly installed honewell rth6400 stat (http://www.diychatroom.com/f17/cannot-get-heat-newly-installed-honewell-rth6400-stat-87844/)

Timbolan 11-27-2010 09:24 AM

Cannot get heat with newly installed honewell rth6400 stat
 
Hi,

I installed a stat and I cannot get heat. I followed instructions and try changing the wires based on other online blogs and still no help. I have an electrical system in a condo that does both heat and ac. When I removed the old stat, I labelled the following:

Green wire - G
Brown - B
White - Y (with relay to W)
Red - RC (with relay to RH)
Black - C

I am ready to return this because I saw another post where a lady was told that these models don't provide heat. Any help will be greatly appreciated.

Thanks!

T

bob22 11-27-2010 09:48 AM

What kind of heating system do you have?
Website: http://yourhome.honeywell.com/home/
Go there a figure out what you need if you haven't done that already. If you know your heating system, just follow the instructions that come with the stat; they are pretty clear on what to do IMO.

From instructions for your stat:
"Compatible - With heating and cooling plus some heat pumps http://yourhome.honeywell.com/home/Images/dot_red.gif
Does not work with heat pumps with back-up heat, multi-stage heating/cooling systems, and electric baseboard heat (120-240V"

Timbolan 11-27-2010 10:21 AM

Thanks for your response Bob. I have one of those electrical two in one units (heating and cooling) usually found in condos


All times are GMT -5. The time now is 05:58 AM.