Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-08-2008, 09:30 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
Rewards Points: 10
Default

A/C only shuts of few a few seconds...


I need help...

What a day this has been. Yesterday my 6 year old a/c stops working, so I called a repair guy. The compressor and fan were running but the unit wouldnt cool under 80. The repair guy said I had a restriction and gave me the option to try and clear it or install and whole new system. I called another company for a second opinion. Repair guy 2 came out and said that it wasnt a restriction but that had bad valves in the compressor and that it was shot. Said I could repalce the compressor or go for a new Puron system.

I opted to replace the whole system, was quoted $3500 for a 3.5 ton, 13 seer Carrier Puron system. They came out the next day and installed . I then get a call from the owner of the company, while the guys were still outside...appearently they installed the wrong system, and what I got was a 13 seer, 3.5 ton r22 unit instead. They are now giving me the option to keep what I have and give me a 10/10/10 warranty instead of the 10/5/1 or replace the install with what I had ordered. Is this a bait and switch? What should I do?

They give me the choice to sleep on it and I havent paid a dime yet. However I seem to be already having problems and am not happy with this upgrade.

They finish the install around 2 and at that time my house was at 87 degrees inside and 93 outside. It took 4-5 hours to drop the air inside back down to 80 degrees in a 1800 sq ft, 2 story home. Does that sound right? Also, the a/c doesnt seem to want to stay off once it reaches the set temp on the digital thermometor. The a/c has bascially been running for 7 hours straight. Once it reaches the target temp, it will shut off and within a few minutes, the temp goes up a degree and the a/c comes right back on. What in the world is going on?


Last edited by KKelsey; 08-08-2008 at 10:21 PM.
KKelsey is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2008, 09:34 PM   #2
oops, did I do that!
 
Join Date: May 2008
Location: mid michigan
Posts: 290
Rewards Points: 250
Default

A/C only shuts of few a few seconds...


Get what you agreed to pay for. Your never gonna trust it now.

Sounds like they have a couple components crossed.

8 Ball is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2008, 10:07 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
Rewards Points: 10
Default

A/C only shuts of few a few seconds...


could it be that they also gave me the wrong tonage unit? Can you tell the tonage by the model number? It seems the 3.5 ton unit is having a hard time cooling my home.

Carrier Unit modle number is 24ACR342A310.

Darn a/c just wont stop running, going on 9 hours now. It takes a long time to drop the temp set on the t/stat and when it hits the temp (78), the a/c shuts off for a few seconds, the temp rises a degree and the a/c kicks right back on. What components would they have crossed?
KKelsey is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2008, 11:42 PM   #4
oops, did I do that!
 
Join Date: May 2008
Location: mid michigan
Posts: 290
Rewards Points: 250
Default

A/C only shuts of few a few seconds...


Could be they have a R410 evaporator and an R22 condensor.

It is a 31/2 ton 13 SEER unit. Sounds like an honest, and unfortunate mistake. You should be compensated for your inconvenience and patience.
8 Ball is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2008, 12:08 PM   #5
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 152
Rewards Points: 150
Default

A/C only shuts of few a few seconds...


Most manufacturers dont offer a 13 seer 410a system . a 10 year labor / parts including compressor . by itself is worth about 800-1k . but be carefull will you be required to pay for the manditory maint or is that covered two. The reality is if they didnt change the refrigerent lines they shouldnt change refregerents. my last point is 10 years of not having to put a dime into it is very appealing but will a company that makes these kind of mistakes be around in 10 years
but the good thing is that they owned up to there mistake
geo fan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bryant Furnace main burner goes out after 5 seconds Da_Bears HVAC 8 01-03-2012 02:24 AM
Furnace Shuts down B4 Blower motor engages Kooks from Michigan HVAC 5 03-18-2011 01:11 PM
utica boiler ignites for 5 sec. then shuts off UBoiler HVAC 17 07-21-2008 10:40 AM
furnace cycles, runs for 45-60 seconds shuts down and recycles again ronsmoneypit HVAC 4 02-03-2008 02:46 PM
Is it normal for a Heat Boiler shuts off and on? gforce HVAC 1 11-12-2007 11:36 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.