Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-14-2008, 09:06 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 4
Rewards Points: 10
Default

Bryant Furnace Lock Out


I have a Bryant model 383K gas furnace. When call heat is on, furnace will go through one cycle and then give codes 14, 31 and 33. I have replaced heat sensor, ignitor and put in new filter. Normally only does this when it is rather cold outside. Also recently put in new blower assembly. any ideas why it will only run one cycle before locking out?

DADDY31 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2008, 03:43 PM   #2
Union HVAC Tech.
 
Join Date: May 2007
Location: New Jersey
Posts: 607
Rewards Points: 500
Default

Bryant Furnace Lock Out


Is the rotation on the blower motor correct?

bigMikeB is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2008, 05:14 PM   #3
Newbie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 4
Rewards Points: 10
Default

Bryant Furnace Lock Out


Yes it is correct.
DADDY31 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2008, 06:20 AM   #4
Union HVAC Tech.
 
Join Date: May 2007
Location: New Jersey
Posts: 607
Rewards Points: 500
Default

Bryant Furnace Lock Out


There should be a chart on the inside of the blower door with the error codes for that unit.
bigMikeB is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2008, 06:33 AM   #5
Newbie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 4
Rewards Points: 10
Default

Bryant Furnace Lock Out


i have the codes, was just trying to narrow it down a bit to repair.
DADDY31 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2009, 11:05 PM   #6
Newbie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Rewards Points: 10
Default

Bryant Furnace Lock Out


I have the same furance and problems. It always seems to happen when its really cold. This is the second year I have had a code 31 right after a 10 below zero night. I always make sure the filter is new and furance is clean. Than I turn the power off at the furance for about an hour to clear the circuts. Once I turn the power back on it seems to work fine until the next really cold night. Go figure.
MikeIL is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 01:27 AM   #7
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: palm coast fl
Posts: 588
Rewards Points: 500
Default

Bryant Furnace Lock Out


you might have mentioned what the codes mean even we have to read them sometimes
kennzz05 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 04:47 PM   #8
Newbie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Rewards Points: 10
Default

Bryant Furnace Lock Out


Well Kenn, according to the manual and I quote "Each of the following status codes ia a two digit number with the first digit determined by the number of short flashes and the second digit by the number of long flashes" If you need the LED code for the above I will be happy to scan it and send it to you.
MikeIL is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2009, 10:21 AM   #9
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: palm coast fl
Posts: 588
Rewards Points: 500
Default

Bryant Furnace Lock Out


Quote:
Originally Posted by kennzz05 View Post
you might have mentioned what the codes mean even we have to read them sometimes

what does your manual say a 14,33 and whatever the last one was? just saying its throwing codes isnt helpful sorry i didnt make myself clear originally

Last edited by kennzz05; 01-21-2009 at 10:25 AM.
kennzz05 is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2009, 12:04 PM   #10
Newbie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Rewards Points: 10
Default

Bryant Furnace Lock Out


It is either: Pressure, Draft Safeguard or Auxiliary-Limit Switches.

MikeIL is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bryant Furnace main burner goes out after 5 seconds Da_Bears HVAC 8 01-03-2012 01:24 AM
Bryant furnace won't stop clicking RichA HVAC 1 12-31-2007 02:41 PM
Burner on Bryant furnace won't come on Flylowflyslow HVAC 1 09-19-2007 12:57 PM
bryant furnace will not light somany?'s HVAC 16 11-29-2006 08:28 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.