Both Led Lights On Circuit Board Flashing On And Off. - HVAC - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-29-2012, 04:05 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Rewards Points: 10
Default

Both led lights on circuit board flashing on and off.


Lennox 80uhg-75 heating will not come on. Combustion blower come on for about 15 seconds than shuts off. Both led flashing at high rate.

Advertisement

ROBBYROPE is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 06:40 PM   #2
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Nebraska
Posts: 2,362
Rewards Points: 1,000
Default

Both led lights on circuit board flashing on and off.


Sounds like a control board issue.

Advertisement

Marty S. is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2012, 08:34 PM   #3
Member
 
Houston204's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 594
Rewards Points: 514
Default

Both led lights on circuit board flashing on and off.


When you reset power to the furnace and watch it try to start, does the hot surface ignitor ever glow?

Do you ever see it fire up?




Houston204 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 11:06 AM   #4
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Rewards Points: 10
Default

Both led lights on circuit board flashing on and off.


When furnace is reset combustion blower comes on for appro 15 seconds, diagnostic leds [both are continuous on for appro. 3 seconds than go into alternate fast flashing] in appro.3 minutes combustion blower goes thru the above cycle. The hot surface ignitor never comes on.
ROBBYROPE is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2012, 01:09 PM   #5
Member
 
Houston204's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Texas
Posts: 594
Rewards Points: 514
Default

Both led lights on circuit board flashing on and off.


Does the hot surface ignitor have an obvious crack?

Houston204 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 04:05 PM   #6
Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 3
Rewards Points: 10
Default

Both led lights on circuit board flashing on and off.


Igniter shows no visable cracks. The ohm reading is .68
ROBBYROPE is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2012, 05:58 PM   #7
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Nebraska
Posts: 2,362
Rewards Points: 1,000
Default

Both led lights on circuit board flashing on and off.


Should be 14-19 ohms on the Lennox hot surface ignitor.

Advertisement

Marty S. is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off





Top of Page | View New Posts