Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-02-2013, 07:47 AM   #1
Newbie
 
williamwallace's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 19
Share |
Default

Boiler ?


I live on the west coast. It does not get too cold here.
I have noticed that my home heat only manages to get to a bout 20 Celsius. My home has good insulation.
Not sure what's up with my heating system?

williamwallace is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2013, 08:11 AM   #2
Member
 
Join Date: May 2010
Location: winnipeg manitoba canada
Posts: 779
Default

Boiler ?


me either.... more info required.... you should certainly get above 20C

carmon is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to carmon For This Useful Post:
williamwallace (01-02-2013)
Old 01-02-2013, 02:54 PM   #3
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 25,048
Default

Boiler ?


What temp is the boilers aquastat set to?
beenthere is online now   Reply With Quote
Old 01-02-2013, 03:18 PM   #4
Newbie
 
williamwallace's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 19
Default

Boiler ?


Looks like temps at about 140-150 .
williamwallace is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2013, 03:28 PM   #5
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 25,048
Default

Boiler ?


Set it to 160 or 170, and see if your house gets warmer.

Do you hear water moing when the heat is on. If so that is often an indication that air is in the system, which will reduce the amount of heat you get.
beenthere is online now   Reply With Quote
Old 01-02-2013, 04:12 PM   #6
Newbie
 
williamwallace's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 19
Default

Boiler ?


I blead the system, I heard a lot of gurgling.
williamwallace is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2013, 04:37 PM   #7
how
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Vancouver BC
Posts: 1,491
Default

Boiler ?


Bleeding the air from the system if you had an air lock will help.
Your temp settings were also too low. Raising them should help.
How many zones/ thermostats do you have?
If you have baseboard radiators, check if the fins are dust clogged and limiting the air movement through them.
how is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2013, 04:41 PM   #8
Newbie
 
williamwallace's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 19
Default

Boiler ?


Four zones, thanks ill try and raise temperature.
Sounds like I better call in some help from a plumber.
williamwallace is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2013, 07:22 PM   #9
Member
 
Join Date: May 2010
Location: winnipeg manitoba canada
Posts: 779
Default

Boiler ?


may be a wise idea...sounds like a little tlc will not hurt....

carmon is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suspect Electric boiler causing brownout crankcase Electrical 4 11-06-2012 01:41 AM
New Boiler for an Office - Got Two Quotes, but What Do We Need? Prolow Plumbing 0 09-17-2012 06:10 AM
Setting the reset "Curve" for a modulating boiler (modcon) mknmike HVAC 5 02-10-2011 11:37 AM
Need help fast please re hydronic boiler water supply and backflow DanDaMan HVAC 6 12-11-2010 02:26 PM
I Need a New Boiler. What do i need to know New Boiler Co Plumbing 0 10-23-2010 06:03 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.