Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-21-2010, 10:27 PM   #1
Newbie
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
Share |
Question

2 stage thermostat with old wiring (4 wires)?


I have the furnace and a/c replaced in my 20+ year old house. Because the furnace is 2 stage, the sales guy agreed to give me a 2 stage thermostat upgrade for free. However, the tech guy came today and told me that even they give me a 2 stage thermostat, it's useless because the old wiring only has 4 wires, while the 2 stage thermostat requires 5 (or 6?) wires to make it useful. To rewire they would have to cut through the walls, which would cost me a lot more.

Is this true? Is there any workaround?

Thanks.

bigbug is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 05:41 AM   #2
An old Tradesmen
 
Join Date: Oct 2008
Location: PA
Posts: 24,539
Default

2 stage thermostat with old wiring (4 wires)?


Honeywell IAQ thermostat. Only requires 3 wires to the thermostat.

beenthere is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 12:34 PM   #3
Member
 
biggles's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Long Island
Posts: 3,615
Default

2 stage thermostat with old wiring (4 wires)?


...call the sales guy up and tell him you owe me the wire PULL to connect the FREE stat you gave me with the replacement of my old equipment...he missed it should of popped the stat off and saw the wires terminals and added it to the new istall ...and they don't have to run it where the old wire pull is any HVAC guy with a imagination can get that new wire pull in with no problem...tech probably didn't care for the sales guy but the company is looking bad overall...ring the owner up see that reaction in throwing up the price of the total equipment sold to you...
biggles is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thermostat Wires Gidget Electrical 1 06-01-2010 09:10 PM
Problem with Lennox Pulse Furnace Wiring to Thermostat scalvin Electrical 4 12-30-2009 07:48 PM
2 stage heating and thermostat settings BlueBSH HVAC 4 12-17-2009 08:07 AM
LSI thermostat stage settings trouble! weydoggy HVAC 1 11-27-2008 09:26 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.