Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > HVAC

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-31-2012, 02:05 PM   #61
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 32
Share |
Default

1993 Comfortmaker RPG II Flame Sensor Not Working?


Quote:
Originally Posted by Doc Holliday View Post
Doc, thanks for that Confirm!
OK guys, Even I can't wait to get the last laugh, after I get this damn thing fired back up and working like it should.
(My old one is an Inter-City Product, not a White-Rodgers, but nevertheless it's a 50A50-112.) Good price, Eh Doc? I remember seeing one for like $300. way back when...
Hope to be a Happy Camper soon, Thanks again.

You guys have been great Ride On Guru's....
Happy Labor Holiday to you all.
Attached Thumbnails
1993 Comfortmaker RPG II Flame Sensor Not Working?-furnace-8.2012-2-.jpg  

Northwoodslakes is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 04:47 PM   #62
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 32
Default

1993 Comfortmaker RPG II Flame Sensor Not Working?


All's fixed! New Board did the trick. Thanks for all the help you Techs gave me. Next up will be a new Furnace down the road, but I'm set for awhile. $100 for a Board, flame sensor, and transformer. That was an inexpensive fix thanks to your suggestions. Have squeaked out 19 years on this Comfortmaker Furnace, next $$ spent will be a full replacement. But good to go for now, will need heat soon, got her fixed just in time.
Thanks!
Northwoodslakes is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Northwoodslakes For This Useful Post:
bob22 (09-19-2012)
Old 11-25-2013, 06:44 PM   #63
Newbie
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
Default

1993 Comfortmaker RPG II Flame Sensor Not Working?


I have a Comfortmaker GNI080 with the 50a50 controller. the induction motor comes on, but I never get a glow or igniter on. I do hear a click (assuming it one of the valves trying to open) but nothing else happens... weird part is, no LED lights (codes) on the controller like I am reading everywhere. I pulled out the flame sensor, it seemed very clean, but I wiped it down anyways. that's all I have done as of now. I live in a dry area of So. Calif. so moisture isn't an issue

ANY help will be greatly appreciated

THANKS
BDN
(Big Dave)
bdnwtkfg is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2013, 07:57 PM   #64
HOTDAWG
 
Join Date: Aug 2012
Location: Canada
Posts: 104
Blog Entries: 1
Default

1993 Comfortmaker RPG II Flame Sensor Not Working?


if you have power going to ignitor, and no glow.. than its the ignitor.. if you have no power to ignitor and no leds than I would say look at the board.
I would suggest that you call out a local technician though, gas isn't something to play with.

__________________
Affordable Comfort, assisting with furnaces Barrie and surrounding area, as well as offering 24 hour furnace repair
Acomfort is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
York Diamond 80 Intermitten Flame Setdyi HVAC 38 02-08-2014 12:20 PM
Random Flame rollout on Gas Furnace Albe HVAC 21 03-03-2012 12:35 PM
New flame sensor not working tryintofixit HVAC 4 10-23-2011 03:03 AM
Ruud furnace issue on upgrade board and flame sensor rubberman HVAC 22 01-15-2010 11:34 PM
comfortmaker flame sensor big ron Appliances 1 11-02-2007 09:20 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.