Vista Sp1 Won't Load. Drive Won't Restore - PC Repairs & Upgrades - Page 3 - DIY Chatroom Home Improvement Forum


Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Do It Yourself > PC Repairs & Upgrades

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-24-2008, 03:25 PM   #31
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 94
Rewards Points: 75
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


The HP recovery disks can not do a full install, they can only repair or restore the Vista software that came pre-installed by HP. This is probably why the ATA drive won't work using the HP recovery disk and also why you shouldn't reformat the SATA drive that has Vista installed on it by HP.



So if i'm understanding this right..... even if I get a new SATA drive the recovery discs won't install the full Windows and the factory software load.

Advertisement

sv9779 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2008, 03:29 PM   #32
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iowa
Posts: 1,543
Rewards Points: 1,000
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


Quote:
Originally Posted by sv9779 View Post
The HP recovery disks can not do a full install, they can only repair or restore the Vista software that came pre-installed by HP. This is probably why the ATA drive won't work using the HP recovery disk and also why you shouldn't reformat the SATA drive that has Vista installed on it by HP.



So if i'm understanding this right..... even if I get a new SATA drive the recovery discs won't install the full Windows and the factory software load.

Not always, alot of discs ive seen come with the os. Can you boot from the disc?

If all else fails, don't go vista (unless you have something fancy...like tri or quad sli, etc. that wont work with xp...)
rgsgww is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2008, 03:44 PM   #33
the Musigician
 
DangerMouse's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: I'm right here!
Posts: 10,404
Rewards Points: 2,000
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


the recovery IS the os cd. it will install to new HDD. rgsgww is right. although sometimes there is another cd or more with drivers needed as well.
"If all else fails, don't go vista (unless you have something fancy...like tri or quad sli, etc. that wont work with xp...)" agreed, although my kid wants to play halo2 which, of course, needs it...... here we go again......

DM
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]Click here to see some of my original magic tricks and trick boxes!
DangerMouse is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2008, 08:45 PM   #34
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 94
Rewards Points: 75
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


Think I'll send HP tech support an email and ask them what my discs are.
sv9779 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2008, 09:43 PM   #35
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iowa
Posts: 1,543
Rewards Points: 1,000
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


Quote:
Originally Posted by MdangermouseM View Post
"If all else fails, don't go vista (unless you have something fancy...like tri or quad sli, etc. that wont work with xp...)" agreed, although my kid wants to play halo2 which, of course, needs it...... here we go again......

DM

Haha, yeah I wish quad sli worked with xp...Windows vista x64 is not very good...Lockups, etc. updated alot of things. Some people said to change volts on the mobo, cpu, ram. No way, Im not going to fry my qx9650.
rgsgww is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2008, 07:15 AM   #36
the Musigician
 
DangerMouse's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: I'm right here!
Posts: 10,404
Rewards Points: 2,000
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


vista... heh...... windblows "Longhorn" was better! and THAT took me all day to repair all the bugs before it'd work.
same thing with XPCP, but i use it now that i fixed it....

DM
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]Click here to see some of my original magic tricks and trick boxes!
DangerMouse is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2008, 08:20 AM   #37
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iowa
Posts: 1,543
Rewards Points: 1,000
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


Quote:
Originally Posted by MdangermouseM View Post
vista... heh...... windblows "Longhorn" was better! and THAT took me all day to repair all the bugs before it'd work.
same thing with XPCP, but i use it now that i fixed it....

DM

Linux is way more stable...but I can't play any of my games! wine doesn't do anything for my games...

Right now I have a triple boot with ubuntu 8.10 x64,vista x64, and xp x86
rgsgww is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2009, 10:10 PM   #38
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 94
Rewards Points: 75
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


Just an update on my problem. I bought a new hard drive and installed it. The restore discs worked just fine. I loaded everything up and put the old drive back in to start copying my data. I decided to do a virus scan with the new McAfee's I downloaded from AT&T. (they give it to you free with the DSL service) I had done several scans with the Norton that was on the old drive. The McAfee's came up with a program that was called "pup-x" It said it may have been installed with a program or could be malicious. I had nothing to loose so I had the virus program delete it. After that I put that drive back as the master and tried the restore discs again. They worked! Updates worked again. Things seem to be fixed. Im going to leave the new drive in place and start over anyway, but nice to know it wasn't a hardware problem.

Anyway, Thanks to all for your help.
Have a great New Year
Steve
sv9779 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2009, 10:28 PM   #39
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iowa
Posts: 1,543
Rewards Points: 1,000
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


Quote:
Originally Posted by sv9779 View Post
Just an update on my problem. I bought a new hard drive and installed it. The restore discs worked just fine. I loaded everything up and put the old drive back in to start copying my data. I decided to do a virus scan with the new McAfee's I downloaded from AT&T. (they give it to you free with the DSL service) I had done several scans with the Norton that was on the old drive. The McAfee's came up with a program that was called "pup-x" It said it may have been installed with a program or could be malicious. I had nothing to loose so I had the virus program delete it. After that I put that drive back as the master and tried the restore discs again. They worked! Updates worked again. Things seem to be fixed. Im going to leave the new drive in place and start over anyway, but nice to know it wasn't a hardware problem.

Anyway, Thanks to all for your help.
Have a great New Year
Steve
A virus? must have been pretty malicious.
rgsgww is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2009, 11:06 PM   #40
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 94
Rewards Points: 75
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


Quote:
Originally Posted by rgsgww View Post
A virus? must have been pretty malicious.

Here is what is says about it.

Generic PUP.x

By: [COLOR=#f26522! important][COLOR=#f26522! important]webmaster[/COLOR][/COLOR] | Under: Unwanted Programs 4 Jul

Generic PUP.x is a generic detection used to identify malicious files or Potentially Unwanted Program that promotes unpopular or useless and counterfeit security programs.
Aliases:
-
Risk Level: Low
File Size: Varies
Affected [COLOR=#f26522! important][COLOR=#f26522! important]System[/COLOR][/COLOR]: Windows
Common Symptoms:
1. Security pop-ups or security [COLOR=#f26522! important][COLOR=#f26522! important]applications[/COLOR][/COLOR] installed without users intervention.
sv9779 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 05:48 AM   #41
Member
 
crawdoogie's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 31
Rewards Points: 25
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


Glad to hear that you figured out what was causing your problems and thanks for updating this thread as it will help others that have problems similar to yours.
The lesson here is that no single security program will detect every threat out there. So it's a good idea to run other A/V, anti-malware, security programs at times especially if you are having problems. Trend Micro and Panda and others have on-line scanners that work well as a second opinion to your installed apps.
And take a look at Threatfire. It works differently that other AV software as it detects malicious behavior and doesn't depend on virus signature files like many other AV apps. It is very light on system resources and work alongside you regular AV.

http://www.threatfire.com/
crawdoogie is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 06:37 AM   #42
the Musigician
 
DangerMouse's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: I'm right here!
Posts: 10,404
Rewards Points: 2,000
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


good post crawdoogie, i should mention another great freeware here---> www.avast.com

DM
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]Click here to see some of my original magic tricks and trick boxes!
DangerMouse is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 11:36 AM   #43
Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 94
Rewards Points: 75
Default

Vista sp1 won't load. drive won't restore


Thanks for the info. I just downloaded Threatfire and about to start a system scan.

Advertisement

sv9779 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another VISTA O/S question YerDugliness PC Repairs & Upgrades 11 12-04-2008 08:13 AM
framing, expanding wall opening wall - load bearing? nave Remodeling 5 01-23-2008 04:44 PM
Load Calculation ? RM575 HVAC 9 07-04-2007 01:37 PM
% total roof load on interior bearing wall? Grommet Building & Construction 1 03-29-2007 08:37 AM
moving another load bearing nailfun Carpentry 2 02-20-2007 09:10 AM




Top of Page | View New Posts