Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Do It Yourself > PC Repairs & Upgrades

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-12-2009, 11:54 AM   #1
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: West Michigan
Posts: 4,098
Share |
Default

Problems with U-Verse?


Has anyone else who has the AT&T U-Verse service experienced problems with your computer slowing down or freezing-up?

I've had U-Verse since September and for the past few weeks have been having problems with it.

gma2rjc is online now   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 11:23 AM   #2
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iowa
Posts: 1,543
Default

Problems with U-Verse?


This is not exactly about computers freezing, but it may apply to you

http://www.techspot.com/news/31615-A...bscribers.html

How old is your computer, what OS?

rgsgww is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 02:29 PM   #3
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: West Michigan
Posts: 4,098
Default

Problems with U-Verse?


Thanks rgsgww - that article was pretty interesting. I did call AT&T/U-Verse last Saturday morning when my computer froze-up completely. Not really the computer, but just when I tried to use the internet. When it froze-up like that, I turned off the power switch on the battery back-up box. Then I noticed my phone was dead, no dial tone. So I thought I broke something and that's when I called them. In the 20 minutes from the time I dialed their number and got through to a human who could help, the problem stopped and the computer was actually the fastest it's been in a while. Now, when it slows down too much, I shut that box off again. But I never had to do that before.

Quote:
How old is your computer, what OS?
It's about 8 to 10 years old, but my friends husband has done a lot of work on it and updates it. What OS? Windows XP
gma2rjc is online now   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 02:34 PM   #4
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iowa
Posts: 1,543
Default

Problems with U-Verse?


Glad to hear you found a fix for the problem.

Any antivirus or firewall?
rgsgww is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2009, 02:51 PM   #5
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: West Michigan
Posts: 4,098
Default

Problems with U-Verse?


I was sure I had an antivirus program on here, they provide one with the internet service. It looks like it's turned off. I'll get that taken care of. There is a firewall.

Thanks for asking about the antivirus, I didn't know there wasn't one running.

Last edited by gma2rjc; 03-11-2009 at 07:08 AM.
gma2rjc is online now   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 07:14 AM   #6
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: West Michigan
Posts: 4,098
Default

Problems with U-Verse?


DangerMouse suggested I download Avast. I did that and it found a Trojan virus on my computer. The Norton Antivirus that I have hadn't found it. Everything is running great now.
gma2rjc is online now   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 07:30 AM   #7
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iowa
Posts: 1,543
Default

Problems with U-Verse?


Quote:
Originally Posted by gma2rjc View Post
DangerMouse suggested I download Avast. I did that and it found a Trojan virus on my computer. The Norton Antivirus that I have hadn't found it. Everything is running great now.

I have norton 360 and it seems to find infections...but you have to set it up right, have to make sure it updates frequently.
rgsgww is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 08:20 AM   #8
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: West Michigan
Posts: 4,098
Default

Problems with U-Verse?


I have Norton Antivirus, Norton Spyware, Norton Personal Firewall, and AT&T Yahoo! Mail Protection that all comes with the U-verse service. Every now and then, a screen pops up showing that it's doing a scan, but the only thing it was finding was a cookie (I think it was oatmeal raisin). It always said it was a minor risk and suggested no action be taken. I just changed that to have it automatically remove low-risk items.

I think that Trojan virus got into my computer from a coupon website. At least that's where it showed up when Avast scanned through all the files. It sure is nice not having to turn the power off and on all the time. After a while, that wasn't helping very much.
gma2rjc is online now   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 08:26 AM   #9
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iowa
Posts: 1,543
Default

Problems with U-Verse?


Quote:
Originally Posted by gma2rjc View Post
I have Norton Antivirus, Norton Spyware, Norton Personal Firewall, and AT&T Yahoo! Mail Protection that all comes with the U-verse service. Every now and then, a screen pops up showing that it's doing a scan, but the only thing it was finding was a cookie (I think it was oatmeal raisin). It always said it was a minor risk and suggested no action be taken. I just changed that to have it automatically remove low-risk items.

I think that Trojan virus got into my computer from a coupon website. At least that's where it showed up when Avast scanned through all the files. It sure is nice not having to turn the power off and on all the time. After a while, that wasn't helping very much.

One time, I downloaded some software that got infected on another computer ( did not know about it...) and immediately, it was removed off my computer and norton alerted me of a trojan.

I ran liveupdate (seems to have updates every day) and found no more infections.

Liveupdate gets new definitions about every day.
rgsgww is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 08:51 AM   #10
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: West Michigan
Posts: 4,098
Default

Problems with U-Verse?


I'm glad Norton is a good antivirus program too. I guess it can't hurt to have several of them running at the same time.
gma2rjc is online now   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 09:21 AM   #11
the Musigician
 
DangerMouse's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: I'm right here!
Posts: 10,404
Default

Problems with U-Verse?


Quote:
Originally Posted by gma2rjc View Post
(I think it was oatmeal raisin)
there's your problem, it should be chocolate chip, not oatmeal raisin....

DM
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]Click here to see some of my original magic tricks and trick boxes!
DangerMouse is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 09:41 AM   #12
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: West Michigan
Posts: 4,098
Default

Problems with U-Verse?


You're right. I think it has something to do with those little California raisin guys.
gma2rjc is online now   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 10:53 AM   #13
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iowa
Posts: 1,543
Default

Problems with U-Verse?


Multiple programs are good, might cause you problems if they are running at the same time though.

Yes, your supposed to have chocolate chip cookies, not oatmeal raisin. Peanut butter and sugar cookies are ok, but might cause you problems in the future.
rgsgww is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 12:12 PM   #14
the Musigician
 
DangerMouse's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: I'm right here!
Posts: 10,404
Default

Problems with U-Verse?


peanut butter AND oatmeal raisin will gook up your processor and jam up your tray on the dvd drive too. sticky mess that....
ONLY use chocolate chip or sugar cookies, as suggested.
but of course if you are already buttered, you can remove the gook by going to
http://www.kaspersky.com/virusscanner
and/or
http://www.grc.com/intro.htm
to test your security, and/or
www.avast.com
for some of the best freeware protection out there against virus and malicious software and dcom attacks and email protection, etc, etc....

DM
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]Click here to see some of my original magic tricks and trick boxes!
DangerMouse is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2009, 01:44 PM   #15
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Iowa
Posts: 1,543
Default

Problems with U-Verse?


Seems like a good way to get the peanut butter out.

rgsgww is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Drywall problems in new house BettyCv Building & Construction 39 05-28-2010 01:51 PM
How to diagnose problems with wall kahlan General DIY Discussions 5 10-22-2008 09:18 AM
Elec short causing A/C problems or A/C problems causing elec problems? Marlon Electrical 2 06-25-2008 02:04 PM
phone problems AStott Electrical 13 06-07-2008 06:27 PM
Are you having ice problems? Grumpy Roofing/Siding 27 02-17-2008 03:51 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.