Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Do It Yourself > PC Repairs & Upgrades

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-16-2009, 02:10 PM   #1
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Kansas
Posts: 55
Share |
Default

Networking ?'s


I have a home networking problem. I have a net gear g router that my main computer plugs into. My wifes laptop (apple) uses this connection. But after I set up my sons new laptop, (Dell) that runs vista premium, she cannot access the Internet. She will get a session timeout message. Nothing has changed except adding another point in the system. All computers use the same router wep key numbers. But no connection for her. Any thoughts??

swoop is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 10:53 AM   #2
Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: SoCal
Posts: 1,794
Default

Networking ?'s


A couple thoughts...

Double/triple check and manually reset the SSID and security passcode on the AP and all workstations - something probably was inadvertantly changed.

Failing that remove the security passcode (just for troubleshooting purposes) from the AP and the apple notebook and see if it works then. If so, something is incorrect with the security passcode. If not, reinstall the software and drivers on the apple notebook.

vsheetz is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 03:05 PM   #3
Doer of Many Things
 
poppameth's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Staunton, VA
Posts: 1,161
Default

Networking ?'s


<sarcasm>
Apple computers may be reluctant to coexist alongside a Windows PC. If you've seen the commercials you probably know they've been feuding for a while.
</sarcasm>

See this example:
__________________
Darkling Designs

Last edited by poppameth; 09-17-2009 at 03:08 PM.
poppameth is online now   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 03:07 PM   #4
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: South of Boston, MA
Posts: 17,248
Default

Networking ?'s


What OS on the old one VS the new one?
XP & Vista?
Scuba_Dave is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 06:01 PM   #5
Doer of Many Things
 
poppameth's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Staunton, VA
Posts: 1,161
Default

Networking ?'s


From the original post, the existing notebook is an Apple MAC and the new one runs Vista.
__________________
Darkling Designs
poppameth is online now   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 06:15 PM   #6
Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: South of Boston, MA
Posts: 17,248
Default

Networking ?'s


Quote:
Originally Posted by swoop View Post
I have a home networking problem. I have a net gear g router that my main computer plugs into. My wifes laptop (apple) uses this connection. But after I set up my sons new laptop, (Dell) that runs vista premium, she cannot access the Internet. She will get a session timeout message. Nothing has changed except adding another point in the system. All computers use the same router wep key numbers. But no connection for her. Any thoughts??
I count 3
Scuba_Dave is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 09:42 PM   #7
Doer of Many Things
 
poppameth's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Staunton, VA
Posts: 1,161
Default

Networking ?'s


I see. The way it was phrased I read it as the Apple being the main computer. It does sound more like three now that I've reread it a few times.
__________________
Darkling Designs
poppameth is online now   Reply With Quote
Old 09-23-2009, 02:31 PM   #8
DIY Apprentice
 
tripflex's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Orlando, FL
Posts: 110
Default

Networking ?'s


Quote:
Originally Posted by swoop View Post
I have a home networking problem. I have a net gear g router that my main computer plugs into. My wifes laptop (apple) uses this connection. But after I set up my sons new laptop, (Dell) that runs vista premium, she cannot access the Internet. She will get a session timeout message. Nothing has changed except adding another point in the system. All computers use the same router wep key numbers. But no connection for her. Any thoughts??

Did you figure it out?

tripflex is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internet connection Revproman Electrical 8 04-20-2009 07:20 AM
Networking a temperature monitoring system? Badfish740 PC Repairs & Upgrades 8 02-10-2009 12:53 PM
DIY Networking rustic Electrical 6 11-03-2008 10:54 AM
Wireless Networking JAVAMAN PC Repairs & Upgrades 3 08-29-2008 10:51 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.