Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Do It Yourself > Home Theater

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-06-2014, 10:34 AM   #1
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Mo
Posts: 29
Share |
Default

VCR To Dish


I tape stuff at one place and view it at my house. We had a new Dish instaled and now i cant figureout how to hook up my old vcr to it. I have tryed to hook it up to the dish box and the flat screen tv and i was able to watch but not record.

Mo Guy is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2014, 09:09 PM   #2
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Nashua, NH, USA
Posts: 6,861
Default

VCR To Dish


Does the dish receiver box have a yellow RCA jack (composite video) output and also red and white jacks for sound?

Use these to connect to the VCR. Also use yellow, red, and white video cord set to connect the VCR to the TV. You will have to have the VCR powered on when you are watching TV. If you have an HDMI cord or a coax cord between the cable box and the TV, leave that connected.

VCRs usually have "cable ready" settings for use with coax cord from cable system to VCR antenna in, coax cord from VCR antenna out to TV antenna jack. These settings are usually in a setup menu. There is the NTSC over the air setting that only pulls in a small number of educational stations nowadays. There is the ATSC over the air setting that pulls in almost all commercial stations nowadays. There are different cable ready settings. One cable ready setting would go with the dish box. Not all VCRs have all of the possible settings.

__________________
Stop wasting time re-adjusting the pattern. Have several lawn sprinklers, one for each pattern.

Last edited by AllanJ; 07-06-2014 at 09:20 PM.
AllanJ is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 06:48 AM   #3
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: port st lucie, florida
Posts: 416
Default

VCR To Dish


Quote:
Originally Posted by Mo Guy View Post
I tape stuff at one place and view it at my house. We had a new Dish instaled and now i cant figureout how to hook up my old vcr to it. I have tryed to hook it up to the dish box and the flat screen tv and i was able to watch but not record.
do you have the manual for the record unit ?? it should show you how ? or go on line and do a google search for your unit . most have a coax fitting for the input and out put ? the input is where the coax from the dish goes, and the output goes , you will need a short jumper with the coax fitting's go , you can get at home stores ?? to the imput of the tv , now most will be on channel 3 ? some older units have a small switch to switch form channel 2 to 3 so make sure , cant see the unit so just saying, been in repair and 60 yrs and have done lot's of set up, and lots of them are different now day's, also done satalite , i have 4 dish's for FTA stuff also. if you can take picture's of the back of the recorder and back of tv , we or someone can match up the hook up
del schisler is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 01:12 PM   #4
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Mo
Posts: 29
Default

VCR To Dish


There is no yellow jack on the dish box and the tv is not hooked to the box with a coax. The old box had a coax that went from it to the vcr then one from vcr to the tv. The tv has jacks on its side were i can hook up the vcr and turn the tv to AV side and watch tapes. My 2 vcr s are old i may have to go some were and look at a new one and it maybe that this cant be done.
Mo Guy is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 06:48 AM   #5
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Nashua, NH, USA
Posts: 6,861
Default

VCR To Dish


What outputs does the dish box have in addition to the (rectangular) HDMI jack?

Does the dish box have, either with an on-screen menu or switches in the back, settings for such things as "1080i", "480p", etc? (You just have to recognize those labels, not know what they mean.)
__________________
Stop wasting time re-adjusting the pattern. Have several lawn sprinklers, one for each pattern.
AllanJ is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2014, 10:12 AM   #6
Newbie
 
Join Date: Oct 2012
Location: Mo
Posts: 29
Default

VCR To Dish


It has Digital Audio Output,Home Distribution,and TV1/TV2.

Mo Guy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Shower Tile & recessed soap dish Kiki D Tiling, ceramics, marble 4 05-03-2013 02:15 PM
Recessed ceramic soap dish in tile shower Kiki D Tiling, ceramics, marble 2 04-10-2012 05:34 PM
Use of old Dish Net. cables for digital convert. Bill7 Home Theater 14 01-22-2011 09:20 PM
Satellite Dish Mounting rjordan392 Home Theater 25 06-16-2009 10:59 AM
Is it possible I have a 220 running to my dish washer? aljanney Electrical 25 02-15-2007 10:08 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.