Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Do It Yourself > PC Repairs & Upgrades > Networking

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-28-2008, 11:32 AM   #1
I have gas!
 
Clutchcargo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Massachusetts
Posts: 1,767
Share |
Default

Data Hub distance from electrical breaker box


I want to install a data hub in the basement to handle cable, internet, and telephone. I planning structured cable and home runs from this point to all connection points (bedrooms, living room, kitchen, etc). How much distance, if any, between the data hub and breaker box do I need?

__________________
I tear things down and build them up.
Clutchcargo is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2008, 11:01 AM   #2
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Dayton Ohio Area
Posts: 670
Default

Data Hub distance from electrical breaker box


You should be ok with at least a foot. The important factor is to not run cat5 along power lines if at all possible.

__________________
-Andrew
DIY hobbiest
AndrewF is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP! Distance between hot water tank and electrical panel? jacknewton Electrical 11 11-05-2011 06:50 AM
Electrical Sub Panel #4 burial wire w/60 breaker FrankA Electrical 4 12-31-2007 07:19 PM
Circuit breaker panel - Advice needed justtired Electrical 15 12-13-2007 05:55 AM
Breaker Buzz SkipI Electrical 2 07-13-2007 07:48 PM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.