Go Back   DIY Chatroom Home Improvement Forum > Home Improvement > Landscaping & Lawn Care > Tractors & Mowers

CLICK HERE AND JOIN OUR COMMUNITY TODAY...IT'S FREE!

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-14-2012, 02:57 PM   #1
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Connecticut
Posts: 59
Share |
Default

My Echo weedwhip stops running after 2 minutes of use.


I have an old Echo weed whip. Model#GT-2101. It has been in storage for 1-2 years. I just bought a house and finally have a chance to use it. I bought fresh "regular" gas and mixed up a 1 gallon mixure with an old unopened echo 2-stroke fuel mixture. Pulled the cord about a dozen times with the choke closed and wasn't having any luck. So did a quick burst of engine starter fluid into the carburetor, pulled and I was off an running. I went for about... 8 to 10 minutes before it started to stutter and cut out. I figured I might have had a little water in the gas can before I mixed the fuel. So i put a small amount of dry-gas into my mix, but that didn't solve the problem.

What is the next step? Clean air filter? New spark plug? Clean carburetor? Buy premium gas and start with a fresh fuel mixture?

nowwhatnapster is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 03:05 PM   #2
Member
 
Join Date: Nov 2011
Location: Hartfield VA
Posts: 25,898
Default

My Echo weedwhip stops running after 2 minutes of use.


Try something simple first. Check to see if when it starts messing up if loosing the gas cap helps.
If the gas cap vent gets pluged up there's enough air in the tank at first, once it draws a vacuum it will die as if it's running out of gas.
I would think if it was water in the carberator it would not run at all.

joecaption is online now   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 05:00 PM   #3
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Connecticut
Posts: 59
Default

My Echo weedwhip stops running after 2 minutes of use.


Ahh, yes I forgot about that. I'll give it a shot tonight if the rain stops.
nowwhatnapster is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2012, 11:11 PM   #4
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Connecticut
Posts: 59
Default

My Echo weedwhip stops running after 2 minutes of use.


No dice on the gas cap. I was even having trouble just getting it to run past warm up phase. I inspected the fuel line and the fuel filter had fallen off the hose. The hose is on its last legs so I bought a new filter and hose. I'll be installing them this weekend and I'll report back.
nowwhatnapster is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Outdoor Condenser Fan Stops After 10-15 minutes theglobal HVAC 23 03-13-2012 08:57 AM
Carrier Furance will not keep running skadera HVAC 13 01-04-2011 10:10 AM
my central a/c heat unit trips my 40 amp breaker after running heat for 5 minutes. buttons1 Electrical 2 12-27-2010 09:23 AM
Why is Inducer Fan Running? artbuc HVAC 3 07-31-2010 09:39 AM
compressor stops after 10 minutes - new capacitor muddywater HVAC 5 07-24-2010 11:36 AM




Top of Page | View New Posts

Copyright © 2003-2014 Escalate Media. All Rights Reserved.